Search
Search Menu

MICHELLE’S VERHAAL

 

Eigenlijk moest ik naar kantoor om audits te doen en management te adviseren over hun koers, beleid en resultaten. Maar die heerlijke zomerzon had een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. As usual.

Dus ‘werkte’ ik vanuit huis. Op mijn balkon. In bikini.

“Jij bent niet in de wieg gelegd om te werken”, zei mijn buurman dikwijls, leunend op de balustrade van zijn balkon.

IK WIST IN MIJN HART DAT HIJ GELIJK HAD

Maar ja. En dan?

Híj had makkelijk praten. Híj was gepensioneerd. Ik moest nog jaren tot mijn pensioen, als er al een pensioen is, gezien mijn vele carrière-moves.

“Dit is toch echt de wereld op zijn kop!”, spuide ik in die tijd vaak.

HIJ IS OUD EN VRIJ, IK BEN JONG EN GEBONDEN

De wereld op zijn kop of niet. De schouders moesten eronder gezet worden.

Hup!

Ik was immers nog van de oude stempel, wat zoveel betekent dat iedere vezel van mijn wezen doordrenkt was van een deugdelijk arbeidsethos.

GIJ ZULT HARD WERKEN VOOR UW GELD

En vergeet niet. In mijn jeugd was het emancipatie troef, met barricades en zo, dus ik stond onder invloed van “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” en “zorg ervoor dat je financieel onafhankelijk blijft van een man”.

Ik voldeed zonder morren aan de algehele verwachting: Studie. Carrière. Auto van de zaak. Mooie reizen naar exotische oorden. Geen man.

Ondertussen wist niemand met hoeveel tegenzin ik iedere dag ging werken.

Ik was een loonslaaf: mijn kostbare tijd in ruil voor een paar mottige centen.

DAT DEED ZEER

Toch hield ik mezelf lang voor de gek. Uit vrees uit de toon te vallen. Ook uit schaamte lui te zijn. Ik brandde op en ging weer verder, ik brandde weer op en ging toch weer verder. Ik had een diepe angst dat er niet genoeg geld zou zijn als ik zou stoppen met werken.

Pas toen ik echt helemaal op was, vroeg ik me af:

HOE KAN IK MINDER WERKEN EN TOCH GELD HEBBEN?

Om dichterbij het antwoord te komen wist ik één ding zeker: ik moest vrij zijn. Ik ging naar mijn baas en vertelde hem dat ik wilde stoppen met werken.

In dezelfde periode werd ik moeder. Opnieuw ging er een lampje branden. Moeder wil voor kind zorgen, maar moet voor geld zorgen. Ik voelde me vast zitten en vroeg me af:

HOE KAN IK VOOR KIND ÉN GELD TEGELIJKERTIJD ZORGEN?

Ik werd zzp’er. Klinkt heel wat. Eigenlijk verruilde ik mijn carrière als business consultant voor een carrière als gastouder.

De financiële val accepteerde ik als een klein offer voor een groot goed. Nog steeds. Echter, leven op de armoedegrens is prima voor een tijdje, maar moet ook weer stoppen.

TOEN KREEG IK € 100,-

Voor mijn verjaardag. Van mijn vriendin.

Levend in voortdurende krapte, had ik het geld in mijn hoofd in een mum van tijd uitgegeven, maar spoedig bleek dat een nieuwe koekenpan niet aan de orde was.

Niet met dit geld. Dit geld was meer dan een stukje papier. Het was energie. Het lééfde. Het was liefde. Het voelde zo fijn dat ik er meer van wilde. Dit geld werd mijn hoop en belofte. En daarom vraag ik me af:

HOE KAN IK GELD LATEN GROEIEN?

Er openbaarde zich een antwoord in mij: door dit geld voor mij te laten werken.

Geen idéé wat dit betekent, maar de queeste heeft me vanaf dat moment gegrepen. Ik ga het uitdokteren.

DAT BETEKENT STUDEREN

Tegenwoordig lig ik ook nog wel wakker van de geldzorgen, maar inmiddels vaker van opwinding. Popelend om me te verdiepen in hoe geld werkt en wat het voor mij kan betekenen.

Ik lees urenlang, kijk eindeloos filmpjes op YouTube, ga naar seminars, bezoek webinars en jawel, ik mediteer ook.

IK BEN EEN BIJSTANDSMOEDER MET EEN MISSIE: EEN RIJKER LEVEN

Aan deze missie ligt een diep verlangen naar vrijheid en geluk ten grondslag. Financiële vrijheid, maar zeker ook existentiële vrijheid.

Ik ben wie ik ben en willen we niet allemaal op onze eigen manier expressie geven aan wie we zijn? Is dat niet het doel van ieders bestaan?

Et voilà!

VAN DE BIJSTAND NAAR DE BAHAMA’S

Letterlijk en figuurlijk.

Ben je benieuwd hoe ver ik met mijn missie ben? Klik dan hier om verder te lezen.

nieuwsbrief

Wow! Je bent tot hier gekomen. Chapeau!

Wil je een seintje als er iets te nieuws te beleven is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Krijg je er van mij een artikel bij waar je ogen van opengaan.

klik hier om je in te schrijven

 

dit ben ik met mijn gezin

 • Michelle

  Michelle

  Ik ben 48 jaar, niet beroemd en ook niet rijk. Wel gezegend met een prachtige dochter en een enige hond. Als dat niet rijk is.

 • Dochter

  Dochter

  De meest geweldige dochter ooit. Wat een zegen dat zij bij mij mag opgroeien.

 • hond

  hond

  Het meest leuke hondje ooit. Wonderlijk dat juist deze hond bij ons gekomen is.