Search
Search Menu

mijn verhaal

 

Eigenlijk moest ik naar kantoor om audits uit te voeren en management te adviseren over hun koers, beleid en resultaten. Maar die heerlijke zomerzon had een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. As usual.

Dus ‘werkte’ ik vanuit huis. Op mijn balkon. In bikini.

“Jij bent niet in de wieg gelegd om te werken”, zei mijn buurman dikwijls.

IK WIST IN MIJN HART DAT HIJ GELIJK HAD

Maar ja. En dan?

Híj had makkelijk praten. Híj was gepensioneerd. Ik moest nog jaren werken tot mijn pensioen, als er al een pensioen was, gezien mijn vele carrière-moves.

“Dit is toch echt de wereld op zijn kop!”, spuide ik in die tijd vaak.

HIJ IS OUD EN VRIJ, IK BEN JONG EN GEBONDEN

De wereld op zijn kop of niet. De schouders moesten eronder gezet worden.

Hup!

Ik was immers nog van de oude stempel, wat zoveel betekent dat iedere vezel van mijn wezen doordrenkt was van een deugdelijk arbeidsethos.

GIJ ZULT HARD WERKEN VOOR UW GELD

En vergeet niet. In mijn jeugd was het emancipatie troef, met barricades en zo, dus ik stond onder invloed van “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” en “zorg ervoor dat je financieel onafhankelijk blijft van een man”.

Zoals het een echte Zuid-Limburgse betaamt, voldeed ik zonder morren aan de algehele verwachtingen.

Studie. Carrière. Auto van de zaak. Mooie reizen naar exotische oorden. Geen man.

Ondertussen wist niemand met hoeveel tegenzin ik iedere dag ging werken.

Ik was een loonslaaf: míjn kostbare tijd in ruil voor een paar mottige centen.

DAT DEED PIJN

Toch hield ik mezelf lang voor de gek. Uit vrees uit de toon te vallen. Ook uit schaamte lui te zijn. Ik brandde op en ging weer verder, ik brandde weer op en ging toch weer verder. Ik had een diepe angst dat er niet genoeg geld zou zijn als ik zou stoppen met werken.

Pas toen ik echt helemaal op was, vroeg ik me af:

HOE KAN IK MINDER WERKEN EN TOCH GELD HEBBEN?

Om dichterbij het antwoord te komen wist ik één ding zeker: ik moest vrij zijn. Ik ging naar mijn baas en vertelde hem dat ik wilde stoppen met werken.

In dezelfde periode werd ik moeder. Opnieuw ging er een lampje branden. Moeder wil voor kind zorgen, maar moet voor geld zorgen. Dit was toch te gék voor woorden en vroeg me af:

HOE KAN IK VOOR KIND ÉN GELD TEGELIJKERTIJD ZORGEN?

Ik werd zzp’er. Klinkt heel wat. Eigenlijk verruilde ik mijn carrière als business consultant voor een carrière als gastouder.

De financiële val accepteerde ik als een klein offer voor een groot goed. Nog steeds. Echter, leven op de armoedegrens is prima voor een tijdje, maar moet ook weer stoppen.

TOEN KREEG IK € 100,-

Voor mijn verjaardag. Een jaar geleden. Van mijn vriendin.

Levend in voortdurende krapte, had ik het geld in mijn hoofd in een mum van tijd uitgegeven, maar spoedig bleek dat een nieuwe BH of koekenpan niet aan de orde was.

Niet met dit geld. Dit geld was meer dan een stukje papier. Het was energie. Het lééfde. Het was liefde.

Ik voelde het geld en dat was zo mooi dat ik er meer van wilde. Niet minder. Dit geld is namelijk mijn hoop en belofte. En daarom vraag ik me af:

HOE KAN IK DIT GELD LATEN GROEIEN?

Het veld begon zich te openen en mijn antwoord kwam spoedig: door passief inkomen te genereren. Door dit geld voor mij te laten werken.

Aha! Dát is het. Ik leef een financieel veilig leven, terwijl ik veel liever een financieel vrij leef.

Dit ga ik uitdokteren.

DAT BETEKENT MEDITEREN EN STUDEREN

Tegenwoordig word ik niet meer om 5 uur wakker van geldzorgen, maar van opwinding. Popelend om me te verdiepen in hoe geld werkt en wat het voor mij kan betekenen.

Ik lees urenlang, kijk eindeloos filmpjes op YouTube, surf me ongans op zoek naar informatie en jawel, ik mediteer ook.

WERK VOELT NIET MEER ALS WERKEN

En straks nog minder, zodra ik over een passief inkomen beschik, want dan bepaal ik helemaal wat ik met mijn tijd doe.

Gelukkig maar, want ik heb ook nog een fantastische dochter, een heerlijke hond en twee kippetjes. En ik ben geïnteresseerd in vrouwenemancipatie. En koken. Vooral dol op Jamie Oliver, maar zonder pasta, rijst en brood. Want ik tennis en scoor graag een puntje. O ja, ik heb ook nog een baan en mijn inkomen wordt aangevuld tot bijstandsniveau.

VAN DE BIJSTAND NAAR DE BAHAMA’S

 

There you have it: de oplossing!
Geen ingewikkelde carrièreswitches of opleidingen, maar leren hoe geld werkt. Ik doe het voor. Jij kunt me nadoen. Natuurlijk kun je ook kennis bij me kopen, maar in principe vind je hier ruim voldoende materiaal om zelf een goede start te maken. Ik beloof je te helpen met openhartige en gedegen informatie. Dus geen supersonische beleggingsadviezen en goudomrande verkoopstrategieën. Daar krijg ik de zenuwen van. Liever heb ik de touwtjes zelf in handen en werk ik aan duurzaam resultaat. Controlfreak? Yep!

 

nieuwsbrief

Ok! Je bent tot hier gekomen. Chapeau!

Wil je meer weten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Krijg jij er van mij een artikel bij waar je ogen van opengaan.

klik hier om je in te schrijven

 

dit ben ik met mijn gezin

 • Michelle

  Michelle

  Ik ben 46 jaar, niet beroemd en ook niet rijk. Wel gezegend met een prachtige dochter en een enige hond. Als dat niet rijk is.

 • Dochter

  Dochter

  De meest geweldige dochter ooit. Wat een zegen dat zij bij mij mag opgroeien.

 • hond

  hond

  Het meest leuke hondje ooit. Wonderlijk dat juist deze hond bij ons gekomen is.