Search
Search Menu

1 reden waarom de Lidl rocks

 

De Albert Heijn en ik waren vriendjes. Bff’s. Ik kon me een leven zonder mijn Albert Heijn niet voorstellen. Inmiddels kom ik er nog maar zelden. Ik werd namelijk verliefd op een ander, waarna al gauw de liefde tussen de Albert Heijn en mij over was.

1 Reden waarom de Lidl rocks

Nog in geen 100 jaar zou je mij ooit bij de Lidl aantreffen. No way José. Al zou ik dood omvallen van de honger, dan nog zou ik niet naar de Lidl gaan.

Beneden mijn stand.

Te min voor mij.

Ja, ja. Zo iemand ben ik dus. Van de rangen en de standen.

Een snob.

Dus ik deed mijn boodschappen bij de Albert Heijn. Met mijn wekelijkse budget van € 50,-, wat bij de Albert Heijn goed is voor niet meer dan een halve boodschappentas.

Bij de Lidl heb je beide armen uit de kom voor € 50,-. Bij de Albert Heijn had mijn dochter van 5 jaar de boodschappentas kunnen dragen.

Maar ik bleef gaan.

Want, bij de Albert Heijn kwam mijn soort mensen.

Ik hield van die mensen. Ik hield van de Albert Heijn.

Ook al had ik op het laatst – open en bloot – een rekenmachine in mijn hand om te voorkomen dat ik boven mijn budget zou uitkomen. Staat zo vervelend bij de kassa, als je de helft weer terug moet leggen.

De rekenmachine was mijn held. Mijn verlosser. Mijn trucje.

Ik had er nog eentje, maar ik ben bang dat ik opgevreten word door de duivel als ik dat vertel.

Dus dat doe ik niet.

Anyway.

De glans was er allang vanaf. Mijn gevoel van decorum was ik kwijt en mijn geweten knaagde aan me. Wie hield ik nou voor de gek? De Albert Heijn of mij.

Mij.

Ik ging overstag. Naar de Lidl.

Eerst een enkele keer. Stiekem. Niemand mocht het zien. Als ik een bekende zag dook ik weg achter het pleepapier.

Inmiddels hebben de Lidl en ik een full blown relatie. Iedereen mag het weten: I’m so happy and in love.

Waarom ik niet veel eerder overstag ben gegaan is mij een raadsel.

De Lidl rocks.

Niet alleen omdat het geld bespaart, maar ook:

 1. Omdat de keuzestress verdwijnt als sneeuw voor de zon: geen 3000 variaties op pasta’s en 2000 soorten hagelslag.
 2. Omdat het beperkte aanbod juist verruimend werkt. Je moet je creativiteit aanboren om toch tot iets moois op je bord te komen.
 3. Omdat het goed is voor je tijd: gauw een boodschapje doen is niet meer een contradictio in terminis.
 4. Omdat je weer bewust wordt van de kern van eten: voeding en geen vulling.
 5. Omdat de groente- en fruitafdeling een walhalla is. Dus, mocht je willen zandloperen…..ik ben 10 kilo kwijt!

Ik word er blij van.

En dat is de ware reden waarom ik een oogje op de Lidl heb laten vallen.

Ik wil me goed voelen.

Altijd. En altijd.

Het is simpelweg kiezen tussen boodschappen doen met een droge mond of een dikke glimlach. Tussen paniek of rust. Tussen een knoop in mijn maag of lol in de buik.

 

reageren?

Jij? Wil jij je ook altijd en altijd goed voelen? Zelfs tijdens het boodschappen doen? Of is dit een brug te ver voor je? Of ben jij net als ik dol op de Lidl? Ik ben erg benieuwd naar je verhaal. Als je er iets over wilt vertellen, doe dat dan. Graag! In de commentbox onderaan deze pagina.

nieuwsbrief

Bevalt je wat je net gelezen hebt en wil je meer weten?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Krijg je er van mij een artikel bij waar je ogen van opengaan.

klik hier om in te schrijven

 

2 Comments Write a comment

 1. Heerlijk verhaal! 🙂
  Ik ben nog wel trouw aan Appie, maar ik heb er plezier in om alleen aan zijn verleidingen toe te geven als het míj voordeel biedt… althans die illusie heb ik. Maar de keuzestress, die wordt er steeds groter en belachelijker inderdaad. 20 soorten pannekoekenmix terwijl je vroeger gewoon bloem, eieren en melk door elkaar gooide…

  Reply

 2. Ik kom al jaren in de Lidl & merk juist dat het publiek steeds meer verandert. Dus troost je, het is al tijden salonfähig om bij de Lidl boodschappen te doen ;). Behalve nu er Dino plaatjes zijn. Nu is de AH toch weer verleidelijk omdat de reactie van de peuter op die plaatjes zo ontzettend leuk is (en ik zelf dino’s stiekum ook heel tof vind ;))

  Reply

Leave a Comment

Required fields are marked *.